Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

V+2 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ


  • Εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης και του μνημονίου. Μια κρίση παγκόσμια που έφτασε τον περασμένο Αύγουστο να χτυπήσει (ξανά) όλα τα χρηματιστήρια και να αποκαλύψει πως όλες οι οικονομίες, ακόμα και αυτή των ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης από μια κρίση του καπιταλισμού, οι αρχές της οποίας βρίσκονται στη δεκαετία του ’70!
  • Ένα μνημόνιο που έχει αποδειχτεί ότι το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει εργαζόμενους και νεολαία αφήνοντας άθικτα τα κέρδη των τραπεζιτών, χωρίς επίσης να εξασφαλίζει καμία έξοδο από την κρίση (να θυμήσουμε ότι σε όσες χώρες έχει μπει το ΔΝΤ δεν έχει σημειωθεί σημαντική ανάκαμψη).
  • Μετά από μια σειρά περικοπών σε μισθούς, εργαζόμενους και κοινωνικά δικαιώματα το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις εξακολουθούν να χρηματοδοτούν την αστυνομία, το στρατό, τις δυνάμεις κατοχής σε Αφγανιστάν κλπ.
  • Αυτή τη στιγμή επιχειρείται η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επίθεση στην Παιδεία, με το κόψιμο χρηματοδότησης, το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις αγορές, την απαξίωση πτυχίων, την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών σε σχολεία και σχολές, την άρση του ασύλου.
  • Όλο το προηγούμενο διάστημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με 11 πανεργατικές απεργίες, απεργίες διαρκείας σε ΜΜΜ κλπ, τη 48ωρη απεργία του Ιούνη, τις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές πορείες και δράσεις,  μαζικοποιούνταν κάθε φορά και οι φοιτητές ήταν κομμάτι των μαχών αυτών.
  • Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα μετράει νίκες!Οι φοιτητές από το ’79 ακόμα έχουμε δείξει πως μπορούμε να ανατρέπουμε νόμους για την Παιδεία (τότε ο περίφημος 815), το ’91, με τον Αρσένη, το ’06-’07 με τη Γιαννάκου.
  • Σε συμπόρευση με το πανεκπαιδευτικό κίνημα μπορούμε να ανατρέπουμε νόμους και Υπουργούς. Τώρα καλούμαστε να κερδίσουμε όσα μας κλέβουν. Μέσα από συλλογικούς αγώνες, καταλήψεις και απεργίες διαρκείας μαζί με τους καθηγητές, μπορούμε να τους τα πάρουμε όλα πίσω!!
  • Οι καταλήψεις χρειάζεται να είναι ανοιχτές στην κοινωνία και να ενώνονται με όλες τις αντιστάσεις που διαμορφώνονται έξω από αυτά. Η κατάληψη του οικονομικού αυτή τη βδομάδα συμμετείχε στο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, συνδέθηκε με τα σχολεία της περιοχής των Εξαρχείων καλώντας μαθητές κ καθηγητές σε κοινό αγώνα, οργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με πανεπιστημιακούς καθηγητές για την εκπαίδευση και την κρίση, οργάνωσε βιντεοπροβολή και συζήτηση σχετικά με την κρίση.
  • Θεωρούμε λοιπόν ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με καταλήψεις μέχρι να ανατρέψουμε τον νόμο!  Καταλήψεις με συζητήσεις και δράσεις, τις οποίες θα μπορεί να προτείνει και να οργανώνει κάθε φοιτητής του Οικονομικού, συμμετέχοντας στη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης που θα γίνεται ........

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!


Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Οικονομικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου